Hoogstaande engineering op maat

Waarom zou u voor ECJ Automation moeten kiezen? Wat onderscheidt ons van de concurrentie?

ECJ Automation is opgestart door personen met jarenlange ervaring in automatisering. Dankzij deze ervaring hebben we gekeken wat er belangrijk is voor uiteindelijk een betrouwbaar systeem te verkrijgen dat gelijktijdig eenvoudig te bedienen is maar ook flexibel naar de toekomst. Hieronder lichten we in het kort de ECJ Automation filosofie toe.

Hardware

De PLC is het hart van de geautomatiseerde installatie en een juiste keuze in hardware is zeker belangrijk. Bij ECJ Automation hebben wij gekozen voor de systemen van Siemens om verschillende redenen:

  • Al jarenlang hebben Siemens systemen hun betrouwbaarheid bewezen.
  • Als marktleider zijn de onderdelen altijd snel te verkrijgen.
  • Een breed gamma aan producten.
  • Goede redudantie en safety mogelijkheden.
  • Integratie mogelijkheden van HMI en SCADA.
  • Langdurige ondersteuning van de hardware.

Door een bewuste keuze voor één hoofdmerk is de kennis hiervan een grote meerwaarde voor onze klanten. Of het nu een klein systeem betreft met een S7-1200 en HMI paneel, of een installatie met meerdere PLC's en een SCADA server / client opstelling gekoppeld met OPC, bij ECJ Automation zit je veilig voor een kwalitatieve oplossing.

Voor safety toepassingen bieden we buiten de Distributed Safety van Siemens ook ondersteuning voor de systemen van Pilz, een merk dat zichzelf al jarenlang bewezen heeft in het domein van functionele veiligheid.

Software

Even belangrijk als de gekozen hardware is ook de software. De betrouwbaarheid van uw installatie kan nog steeds staan of vallen door de geschreven software. Bij ECJ Automation geloven we sterk in goed gestructureerde software, geschreven volgens de correcte richtlijnen om zo tot een uiterst betrouwbaar systeem te komen. Dankzij onze expertise kunnen we het maximum putten uit elk systeem en kennen we alle valkuilen.

Voor de HMI panelen en SCADA toepassingen houden we rekening met de bedienbaarheid want uiteindelijk moeten uw mensen met het systeem werken. Bijvoorbeeld een goede alarmering kan stilstanden sterk beperken waardoor een goed systeem zich sneller terug verdiend

Als “early adopter” van het Siemens TIA Portal verhaal hebben we ondertussen ook de nodige ervaring ontwikkeld in de verschillende onderdelen van het nieuwe Siemens systeem.

Als laatste gebruiken we al lange tijd het Siemens SIMIT simulatie pakket waardoor we de geschreven software en bijhorende IO’s volledig op de proef kunnen stellen. Dit zorgt uiteindelijk voor kortere opstart tijden en stabielere software.

Elektrische Engineering

De PLC is het hart van de installatie maar zonder passende elektrische engineering kunnen er nog steeds problemen ontstaan. Daarom biedt ECJ Automation de bijhorende kwaliteit voor het gehele elektrisch gebeuren. Op die manier kunnen we een volledig passend pakket op maat aanbieden.

Wij ontwerpen uw installatie volgens de laatste normen en werken de schema’s uit in EPLAN. Naast het tekenen van de schema’s met bijhorende stuklijsten, kabellijsten en klemmenlijsten, kunnen wij verder nog helpen bij de nodige kabel- en kortsluitstroomberekeningen.

Een lange termijn relatie

Door het leveren van kwaliteit met een persoonlijke aanpak streven we met elke klant naar een lange termijn relatie.